top of page

Welke kledij draag ik tijdens een fotoshoot?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022

Deze vraag wordt heel vaak gesteld. Het is dan ook echt belangrijk om hier goed over na te denken. Want kledij draagt heel veel bij tot het uiteindelijke resultaat van de foto's. Maar geen zorgen, ik help je graag met een aantal tips! Zo kan je met een gerust hart uitkijken naar jullie fotoshoot.


1. Blijf jezelf!


Eerst en vooral is het belangrijk dat je iets kiest waar je je goed in voelt. Je wil vooral stralen op de foto's en je geen zorgen moeten maken om wat je draagt. Kies iets dat echt bij je past. Als je het niet gewoon bent om kleedjes of een chique hemd te dragen, doe het dan ook niet voor de fotoshoot. Je zal achteraf het meest genieten van foto's waar iedereen opstaat zoals ze echt zijn. Toch geef ik graag een aantal tips mee.


2. Vermijd drukke prints en tekst.


Streepjes en drukke prints kan je maar beter niet aantrekken voor een shoot. En laat dit nu net iets zijn wat je vooral bij kinderkledij vaak ziet. Mijn dochters hebben hele mooie kleedjes met leuke prints. Maar voor een fotosessie heb ik toch wat rustigere exemplaren klaarliggen. Ze zijn ook super blij wanneer ze deze kleedjes mogen dragen.


Neutrale kledij zorgt ervoor dat alle aandacht naar jullie gaat. Het zorgt ervoor dat ik rustige beelden kan maken die tijdloos zijn.

3. Denk aan de kleuren.

Fotoshoot kinderen

De kleur van jouw kledij bepaalt voor een groot deel de sfeer in de foto. Het is goed om hier even over na te denken. Welke kleuren zie je graag? Hou je van warme of koude kleuren? Welke kleuren komen terug in je interieur? Als je een foto laat uitvergroten is het mooi meegenomen dat deze ook in je interieur past, een echte eyecatcher toch?


Zachte kleuren doen het altijd heel goed. Denk maar aan wit, beige, roze, lichtblauw,... Maar ook aardetinten doen het goed. Hele donkere kleuren kan je best vermijden.


Kijk eens naar deze kleurpaletten, welke vind jij mooi?4. Gezinsshoot


Wil je een foto van het ganse gezin of van de kindjes samen? Dan is het prachtig dat alle kledij bij elkaar past. Dit zorgt voor een rustige foto. Kledij in dezelfde kleurtinten is zeker aangeraden. Leg op voorhand alle kledij eens op het bed bijvoorbeeld en kijk goed. Past het ook echt samen?


Fotoshoot kinderen


5. Waar kan ik mooie kledij kopen?


Ik moet eerlijk bekennen dat ik verliefd ben op de kledij van Zara. Telkens er een shoot met mijn kindjes gepland staat, ga ik daar eens kijken. Ze hebben heel veel kledij die perfect geschikt is voor een shoot. Zowel voor jongens als voor meisjes. Weet jij nog leuke winkels? Laat het me zeker weten!


6. Help! Ik weet het echt niet!


Geen nood! Voor de fotoshoot hebben we een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we onder andere ook de kledij voor de fotosessie. Heb je een keuze gemaakt en ben je toch niet zeker, dan mag je dit altijd doorsturen. Zo kunnen we samen kijken wat er het beste past.


Voor meisjes van 0 tot 7 jaar heb ik ondertussen een hele kast vol leuke kleedjes. Je mag hier gerust gebruik van maken als je dat zou willen.


Voila, dit waren zowat alle tips die ik kan geven in verband met kledij. Zo kan jij met een gerust hart uitkijken naar de fotoshoot en stralen. Heb je toch nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ze te stellen. Ik help je met veel plezier verder!

290 weergaven
bottom of page